workshops craniosacraal ontspannen

cropped-holdcst.jpg
Weekend Workshop Introductie in

Cranio-Sacraal ontspannen 

Zaterdag en zondag   te Papenvoort

Er is een mogelijkheid om in een kleine groep deelnemers de weekend workshop te volgen in Cranio-sacraal ontspannen.

Ik kies er voor om in een intieme groep te werken van 2 – 6 deelnemers, waardoor er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Heel geschikt voor mensen ment een eigen praktijk die willen verdiepen in craniosacraal werken. Ook je eigen groep samenstellen is een optie!

Cranio-Sacraal werken kan in principe iedereen eenvoudig leren. In twee praktijkgerichte dagen leer je werken met de schedel, bindweefsel, het bekken, de ademhaling en energie.

We oefenen op elkaar op een behandeltafel, dus het is handig om  gemakkelijk zittende kleding aan te hebben of mee te nemen. Je kunt cranio-release gebruiken voor behandeling van mensen in je omgeving of ter ondersteuning in je eigen praktijk.  Ik zie regelmatig in de workshops hoe mooi het is dat deelnemers zelf ook makkelijk en snel ontspannen, omdat de eigen energie tijdens de workshop beter gaat stromen. Het kan gebeuren dat ook je eigen proces van oude trauma’s extra aandacht krijgt.

De basis voor de Cranio-Sacrale energiestroom is de werking van ons onwillekeurige zenuwstelsel dat er voor zorgt dat de balans tussen onze binnenwereld en de buitenwereld vanaf onze conceptie in stand blijft. Dit maakt onderdeel uit van een ingenieus systeem van zenuwen, spieren, bindweefsel, hormonen, organen en zintuigen. Zo ontstond ons eerste levensritme, het cranio-sacraal ritme. Pas later ontwikkelen zich het hart en de longen. Door het zorgvuldig leren aanraken van mensen (en dieren) en het toepassen van eenvoudige handgrepen op de schedel (cranium) en heiligbeen (sacrum), kan dit systeem op een positieve manier worden beïnvloed, met name als dit in de loop van het leven is verstoord door negatieve invloeden, bv. fysieke of emotionele trauma’s.

Het effect is dat het systeem zich herstelt en een nieuwe balans gaat zoeken, waardoor diverse lichaamsfuncties gaan verbeteren en de levensenergie weer gaat stromen.

Ook ontstaat er weer  een  betere verbinding met het hart.

De workshops worden gegeven door mij,  Cornelis Everaars,                 

  Advanced Cranio-Sacraal Therapeut , lichaamswerker en voormalig bedrijfsarts.

Naast 20 jaar ervaring als Cranio-sacraal therapeut en gastdocent aan de Upledger opleiding in Doorn, heb ik met veel plezier reeds vele introductieworkshops gegeven onder meer in het kader van bijscholing van therapeuten.

De locatie is Papenvoort 7, 9447 TT Papenvoort, naast de praktijk.

Mijn partner Deborah zal zorgen voor de inwendige mens en de nodige ondersteuning tijdens de workshops.

Beide workshops zijn van 10 uur tot 5  met koffie, thee, snacks water en een vegetarische lunch inbegrepen.

Vanaf 9.30 uur is inloop met koffie en thee en iets lekkers.

Workshop 1

Zaterdag :

s Morgens : introductie in de Cranio-sacraal behandeling. Oefeningen om vertrouwd te raken met lichaamsritmes en aanraking. Wat is een cranio-sacraal ritme? Leren luisteren met je handen.

’s Middags : werken met elkaar en leren van eenvoudige handgrepen ter ontspanning van het Cranio-sacraal systeem. Uitleg over het 10-stappen plan

Workshop 2

Zondag  :

s Morgens is er een introductie in werken met de schedel, hoe beweegt deze en hoe neem je dat waar . Kun je dit beïnvloeden? Oefenen met elkaar.               s Middags  leren we verbinding maken met het sacrum (heiligbeen) en de connectie met de schedel.

Daarna geef je, onder begeleiding, en onderga je  zelf al een ontspannings“sessie”.

De kosten voor deze unieke 2 daagse workshop bedragen in 2023

  €325.- inclusief lunch , vegetarische soep, thee en koffie.

Eventueel is overnachting op tweepersoonskamer mogelijk voor 30,  ontbijtje 8,50 , wel  zelf even hoeslakens en handdoeken meenemen, of lakenpakket huren voor 10 €.

Na de workshops ontvang je een certificaat van deelname. Opgeven kan via de Email info@handsoncoaching.nl , de website www.handsoncoaching.nl of telefonisch 06 52153360 of 0592 243900

Na betaling op rekening NL15INGB0003124120 t.n.v. C.J. Everaars is de opgave definitief.

Annulering kan tot 3 weken van te voren. Het volledige bedrag wordt dan gerestitueerd minus € 25,- administratiekosten. 

Bij verhindering daarna kan iemand anders eventueel je plek innemen.

We hebben ruimte voor 2 – 6 personen, dus wacht niet te lang met opgeven. vol=vol

Een deelnemer deelt zijn ervaring…
Vredig, liefdevol, blij en verwonderd, zo verliet ik afgelopen maandag deze heerlijke plek. Verwonderd over deze wonderbaarlijke meest zachte en niet op resultaat gerichte ’techniek/aanraking’ waarbij door middel van intentie/energie het lichaam zelf de weg vindt om de oorspronkelijke balans te herstellen. Zo dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren en nu mensen mee kan nemen op unieke reizen in zichzelf.
De fijne natuurlijke locatie, de liefdevolle verzorging en het meesterschap waarmee de overdracht van vaardigheden en kennis plaatsvind zijn echt uniek en een aanrader voor een ieder die het wonder van de bron in zichzelf zou willen ervaren! Zo dankbaar ❤️

Graag zien we je op beide dagen.

Cornelis Everaars en Deborah Hellemond