Hands-on coaching – Zakelijk- ziekteverzuim en preventie

verzuim1

Hands-on coaching is coachen en behandelen tegelijk.

Ziekteverzuim voorkomen is beter dan genezen.

Uw bedrijf is voor een belangrijk deel afhankelijk van uw gezonde medewerkers, preventie is investeren in gezonde mensen.

Uw mensen presteren het best als ze in goede conditie zijn en plezier hebben in hun werk. Maar situaties veranderen en mensen missen vaak de flexibiliteit om hiermee om te gaan. Dit kan in de privé-situatie zijn, bijvoorbeeld na een scheiding, een geboorte of een overlijden, een financieel probleem of stress in de werksituatie.

Als arts en coach weet ik als geen ander dat dan, meestal onbewust, vage lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Het lichaam protesteert, raakt uit balans, gaat “vast” zitten en men weet niet meer hoe verder. Het gevolg is ziekteverzuim, vaak langdurig.

Bij chronische klachten volgt er vaak een eindeloos traject in de reguliere zorg.

De WvP vraagt echter wel om uw inzet, los van het feit dat een zieke werknemer u veel tijd en geld kost tijdens het ziekteverzuim.

verzuim

De oplossing

Hands-on coaching is een uniek product en kan in een vroeg stadium uw mensen bewust maken van de lichamelijke en geestelijke reacties op problematische situaties in hun leven.

U kunt gebruik maken van mijn probleemanalyse in de eerste 6 verzuimweken, maar ook al bij frequent verzuim, waarbij de werksituatie wordt meegewogen. Daarna kan gekozen worden voor een behandeltraject. De probleemanalyse zorgt er voor dat duidelijk een richting voor herstel kan worden gekozen op grond van jarenlange kennis en ervaring.

Via coachingsgesprekken en door aanraking van die gebieden van het lichaam die zijn gaan “vastzitten” in hun specifieke situatie, bijvoorbeeld in de rug, andere spieren of in de maagstreek, komt er weer beweging in de situatie.

Zo kan door het inzichtelijk maken van de klachten op een snelle en doeltreffende manier de balans in het lichaam en in het leven worden hersteld. Zo komt er ook weer rust.

Na > 35 jaar ervaring als bedrijfsarts, ARBO manager en lichaamsgericht therapeut is het coachen van mensen een heilzame vorm van preventie gebleken, die werkelijk zijn vruchten afwerpt. Uw mensen krijgen weer energie, plezier in het werk en de kans op ziekte neemt af.

Wilt u echt aan preventie doen, wacht dan niet tot uw werknemers ziek worden maar denk eens aan een hands-on coaching traject van 3 tot 5 sessies van elk twee uur. Een investering die zichzelf heel snel terugverdient. Ook een 3 of 4 daagse retraite kan een snel herstellend effect hebben.

Bent u geïnteresseerd, neem dan  vrijblijvend contact op.

Stuur een mailtje naar: info@handsoncoaching.nl