Medisch coach

Aanraken en praten (en stiltemomenten).

Als afgestudeerd arts en specialist in de sociale geneeskunde werkte ik bijna 20 jaar voor de overheid ( gemeente, onderwijs) en Arbo diensten als bedrijfsarts, waarvan een aantal jaren als hoofd bedrijfsgezondheidszorg en adjunct directeur GGD.

Door een Burn-out kreeg mijn leven plotseling een andere wending. Mijn interesse voor preventie ging veel meer naar het werken met traditionele geneeswijzen, uitgaande van natuurwetten, natuurlijke middelen en het zelfgenezend vermogen van de mens ( en dier). Steeds meer inzichten en het herkennen en erkennen van het niet zichtbare en niet voelbare, het belang van de rol van voorouders en verwerking van trauma’s uit huidige en vorige levens maakten voor mij het plaatje compleet om nu echt als therapeut te kunnen werken.

Mijn kwaliteiten bleken vooral te liggen op het vlak van lichaamswerk en craniosacraal werk en de combinatie hiervan. Meestal resulteerde dit in verbetering van de kwaliteit van leven van mensen, vooral na trauma’s en chronische klachten.

Inmiddels ben ik uitgeschreven uit alle registers en werk ik alleen nog als medisch coach met een breed palet aan kennis, kunde en ervaring om samen met jou de juiste toon te vinden die jou op dit moment verder brengt. Mijn ervaringen leiden uiteraard tot verrassende coaching sessies, een combinatie van aanraken en inzicht gevende gesprekken gelardeerd met een dosis humor.

Daarnaast geef ik ook jaarlijks een of meerdere workshops craniosacraal werken en mini-retraites in ons gastenverblijf.

Opleidingen en trainingen:

Geneeskunde Specialisatie Sociale Geneeskunde Homeopathie A Rebalancing Rolfing Craniosacraaltheraie CST-D Craniosacraaltherapie bij kinderen Emotioneel lichaamswerk Familieopstellingen Tantrajaartraining man-vrouw relaties Tai Chi Chi Kung Vipassana Aquabalancing Leiding en organisatie Coördinatie Grootschalige rampen

Zelfstudie en verdieping

Aura- en chacrahealing Acupressuur Sjamanisme Chinese Gnosis TAO Triggerpointtherapie Regressie en reïncarnatie Geneeskrachtige planten en kruiden Energiewerk Yoga Boventonen Stembevrijding OSHO meditaties Beeldhouwen

Door mijn reizen naar Mali, Amerika, Canada, Peru, Bolivia en Nieuw Zeeland ben ik tevens geïnspireerd geraakt door lokale genezers waaronder Maori in Nieuw Zeeland en Inca-sjamanen in Peru.

Mijn motto is : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Cornelis  Everaars (1954)

arts en therapeut
.