Whiplash kan vaak zich herstellen, mits goed behandeld

whiplash

whiplash

Het woord whiplash, letterlijk zweepslag, geeft eigenlijk de snelle beweging  weer van het hoofd ,voor- achterwaarts bij een ongeval.  Dit geeft lichte tot ernstige beschadigingen in de hals, vooral in de weke delen (spieren , bindweefsel , zenuwweefsel). Veel van deze beschadigingen zijn niet op een röntgenfoto te zien, maar wel degelijk aanwezig. Soms treedt spontane genezing op, maar veelal treden, soms zelfs nog enkele weken na het ongeval, nog klachten op. Als er geen goede behandeling plaatsvindt, kan dit chronische pijnklachten tot gevolg hebben.
Vaak gaat het hierbij om compensaties, dat wil zeggen dat om het letsel heen maar ook elders in het lichaam diverse weefselreacties gaan ontstaan.
De meeste therapeuten besteden vaak slechts aandacht  aan alleen de nek. Een onvolledige behandeling zorgt er echter voor dat de klachten juist gaan toenemen.

Balansherstel

Bij hands-on coaching krijgt de hele persoon aandacht door de holistische benadering.
Vooral het bekken  en de hele wervelkolom worden behandeld voor het herstel van de stabiliteit. In de sessies wordt gekeken welke systemen uit balans zijn, waardoor de klachten chronisch zijn geworden. Stuk voor stuk worden deze systemen weer in balans gebracht , waaronder het zenuwstelsel, en krijgt het reflexsysteem van de spieren weer de kans om te re-programmeren naar de oorspronkelijke staat.
Maar ook  de psychische schade door het ongeval en door de reacties van de omgeving worden behandeld en gecoacht.

Snel resultaat

Er vanuit gaande dat er geen ernstige beschadiging is van zenuwweefsel of andere weke delen, zijn de klachten goed te behandelen. Het resultaat is dat vooral de nek weer kan ontspannen en de nekklachten verdwijnen. Maar ook een algehele ontspanning en leren omgaan met een trauma en de gevolgen daarvan zullen een verbeterde kwaliteit van leven geven.

Behandelingen worden vaak via een letselschadeclaim vergoed.