Rolfing

massage2

Rolfing of Structurele Integratie

Rolfing is een lichaamsgeoriënteerde diepe bindweefsel- en spiermassage  waarbij gebruik wordt gemaakt van :

  • Lichaamstypering volgens Reich en Lowen
  • Rebalancing
  • Scholing van het lichaamsbewustzijn

Stevige diepe bewegingen afgewisseld met zachte massage en stretching geven ruimte voor herstel van het bindweefsel van top tot teen. Dit leidt tot een diepe ontspanning. Deze vorm van behandeling werd geïntroduceerd door Ida Rolf.

De methode, later ook wel Rolfing genoemd, gaat er vanuit dat fysieke en emotionele trauma’s zich vastzetten in het bindweefsel waardoor spanning ontstaat. De behandeling geeft weer ruimte in spieren, bindweefsel en gewrichten.

Meer energie

De doorstroming van de energie verandert hierdoor tijdens de sessies. We zien dan ook niet alleen verbetering in en rondom alle gewrichten, maar ook in borst, buik en bekken.

Tevens ontstaat er  een natuurlijker bewegingspatroon en een vrijere manier van bewegen, waardoor een gezonder leven en een positiever zelfbeeld ontstaat. Het lichaam krijgt de aandacht die het nodig heeft en komt weer in balans.

Je ervaart bevrijding , een gevoel van meer energie en minder last van patronen die voorheen spanning en stress veroorzaakten, kortom, beslist de moeite waard als je je leven een andere wending wilt geven en je lichaam een betere houding met meer souplesse.

Bekijk ook eens een video over diepe structurele massage https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=g68BZ-K2ZfU

whiplash
whiplash

Voor een optimaal resultaat is 8 tot 10 sessies  aan te bevelen, waardoor totale integratie kan plaatsvinden.

Tussen de sessies zit gewoonlijk 1 tot 3 weken ruimte.