Holistisch coach, wat is dat ?

SONY DSC

Over mij

Mijn belangstelling voor het medisch vak werd vooral gevoed door de vraag, “Wat kunnen mensen er zelf aan doen om niet ziek te worden”, preventie dus.

Na mijn 6 jarige basisopleiding tot arts in de medicijnen in Groningen en mijn 4 jarige specialisatie in de sociale geneeskunde in Nijmegen, werkte ik daarom onder meer als sportarts, bedrijfsarts en gemeentearts in Groningen, Oost -Groningen en Assen. Maar daar vond ik ook geen bevredigend antwoord.

Door diverse opleidingen en trainingen te gaan volgen, waaronder Upledger Craniosacraal therapie en Structural Integration (Rolfing) kon ik mij als lichaamswerker , craniosacraaltherapeut en coach verder ontwikkelen als welkome aanvulling op mijn beperkte medische studie. Vanaf 2000 startte ik een eigen cranio-sacraalpraktijk, waarin ik veel mensen behandelde met de meest uiteenlopende trauma’s, blessures en chronische aandoeningen.

Daarnaast volgde ik diverse trainingen in Non-verbale communicatie, Emotioneel lichaamswerk, Yoga, Osho meditaties, stembevrijding, Biodanza, Natuurbeleving, Tai Chi en Qi Gong. Ook Chinese en Indiase filosofieën over gezondheid, beweging, voeding en energiesystemen kregen steeds meer mijn interesse. Als voormalig arts en lichaamswerker ontwikkelde ik zo een geheel eigen en veelzijdige manier van werken, waarbij door aanraking en gesprekken levens van mensen positief gingen veranderen.

Vanaf 2019 geef ik nu preventieve coaching met lichaamswerk en cranio-sacraal ontspannen door “hands-on” coaching, waarbij alle aspecten van het geleerde in praktijk werden gebracht.

Holistisch coachen betekent in dit geval dat alle aspecten van een gezond leven worden aangeraakt, zowel lichamelijk als op zielsniveau, waardoor er een nieuwe balans kan ontstaan. Door het krijgen van nieuwe inzichten wordt de kwaliteit van leven bevorderd.

Door mijn reizen naar Mali, Amerika, Canada, Peru, Bolivia en Nieuw Zeeland ben ik tevens geïnspireerd geraakt door lokale genezers waaronder Maori in Nieuw Zeeland en Inca-sjamanen in Peru.

Mijn preventieve sessies kenmerken zich door een zachte benadering in de aanraking, het op gang brengen van mogelijk geblokkeerde energieën, het samen uitwerken van niet of te weinig  geuite gevoelens als pijn, boosheid en verdriet en het herstellen van de totaal balans met vooral veel humor.

Daarnaast geef ik op verzoek lezingen en Workshops aan groepen en organiseer ik samen met mijn partner Deborah Hellemond Retraites voor een of twee personen.

Mijn motto is : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Cornelis  Everaars (1954)