Over mij

SONY DSC

Over mij

Na mijn  opleiding tot arts in Groningen werkte ik onder meer als sportarts, bedrijfsarts en gemeentearts in Groningen, Oost -Groningen en Assen.

Na een Burnout zocht ik een manier van werken die meer bij mij paste.

Door diverse opleidingen en trainingen te gaan volgen, waaronder Upledger Craniosacraal therapie en Structural Integration (Rolfing) kon ik mij als lichaamsgericht therapeut verder ontwikkelen als aanvulling op mijn medische studie.

Ook de eeuwenoude interessante Chinese en Indiase  filosofieën over gezondheid, beweging, voeding en energiesystemen vormden een basis voor mijn manier van werken. Tai chi , bio-energetica en meditaties geven mij een extra dimensie om dit werk te kunnen doen.

Sinds 2000 heb ik een praktijk voor craniosacraaltherapie en hands-on coaching.

Als Medisch coach en therapeut ontwikkelde ik een geheel eigen en veelzijdige manier van werken, waarbij door aanraking en gesprekken levens van mensen positief gingen veranderen.

Door mijn reizen naar Afrika, Amerika, Canada, Peru, Bolivia en Nieuw Zeeland ben ik geïnspireerd geraakt door lokale genezers waaronder Maori in Nieuw Zeeland en Inca-sjamanen in Peru.

Mijn behandelingen kenmerken zich door een zachte benadering in de aanraking, het weer op gang brengen van geblokkeerde energieën, het samen uitwerken van niet geuite gevoelens als pijn, boosheid en verdriet en het herstellen van de totaal balans met veel humor.

Daarnaast geef ik op verzoek lezingen en Workshops aan groepen en organiseer ik samen met mijn partner Deborah Hellemond Retraites voor een of twee personen.

Mijn motto is : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Cornelis  Everaars (1954)