holistisch coach, wat is dat ?

SONY DSC

Over mij

Mijn belangstelling voor het medisch vak werd vooral gevoed door de vraag, “Wat kunnen mensen er zelf aan doen om niet ziek te worden”, preventie dus.

Na mijn opleiding tot arts in Groningen werkte ik  daarom onder meer als sportarts, bedrijfsarts en gemeentearts in Groningen, Oost -Groningen en Assen.

Maar daar vond ik geen bevredigend antwoord.

Door diverse opleidingen en trainingen te gaan volgen, waaronder Upledger Craniosacraal therapie en Structural Integration (Rolfing) kon ik mij als lichaamswerker  en coach verder ontwikkelen als welkome aanvulling op mijn beperkte medische studie. Daarnaast volgde ik diverse trainingen in Non-verbale communicatie, Emotioneel lichaamswerk, Yoga, Osho meditaties, stembevrijding, Biodanza, Natuurbeleving, Tai Chi en Qi Gong.

 Chinese en Indiase filosofieën over gezondheid, beweging, voeding en energiesystemen kregen steeds meer mijn interesse.

Vanaf 2000 geef ik daarom coaching met lichaamswerk en cranio-sacraal ontspannen door “hands-on” coaching, waarbij alle aspecten van het geleerde in praktijk werden gebracht.

Als voormalig arts en lichaamswerker ontwikkelde ik zo een geheel eigen en veelzijdige manier van werken, waarbij door aanraking en gesprekken levens van mensen positief gingen veranderen.

Door mijn reizen naar Mali, Amerika, Canada, Peru, Bolivia en Nieuw Zeeland ben ik tevens geïnspireerd geraakt door lokale genezers waaronder Maori in Nieuw Zeeland en Inca-sjamanen in Peru.

Mijn sessies kenmerken zich door een zachte benadering in de aanraking, het weer op gang brengen van geblokkeerde energieën, het samen uitwerken van niet geuite gevoelens als pijn, boosheid en verdriet en het herstellen van de totaal balans met veel humor.

Daarnaast geef ik op verzoek lezingen en Workshops aan groepen en organiseer ik samen met mijn partner Deborah Hellemond Retraites voor een of twee personen.

Mijn motto is : Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Cornelis  Everaars (1954)